Ratun talli

Ratun talli on ratsastuskeskus Liedossa, 7 km Turusta.
Palveluihimme kuuluu ratsastuskoulu, yksityishevosten tallipaikat, ratsastusvalmennusten järjestäminen sekä ravihevosten valmennus.

 

 

Ratsastuskoulu

Tuntien varaaminen

Ratun tallilla toimivasta ratsastuskoulusta vastaa Paula Kukkanen. Vapaat tuntipaikat näet varauskalenterista. Ratsastustunteja voit varata puhelimitse arkisin klo 17-18, muina aikoina joko tekstiviestillä tai sähköpostilla. 10- ja kausikorttilaiset voivat varata tunteja myös varauskalenterista.

Puh: 0440474305 / Paula
email: ratu.ratsastuskoulu(a)gmail.com

Tulethan tunnille hyvissä ajoin, n. 20-30 minuuttia ennen tunnin alkua. Varaa aikaa hevosen hoitamiseen ja kuntoon laittamiseen. Ja varaa aikaa myös tunnin jälkeen varusteiden pois ottamiseen ja hevosen hoitamiseen. Jos ryhmästäsi joku ratsastaja on myöhässä, voit varustaa myös hänelle hevosen kuntoon. Yhteispelillä on helpompi pysyä aikataulussa.

Tuntien peruminen

Tuntien peruminen / siirto 24h ennen varausta varauskalenterin kautta ja tämän jälkeen soittamalla tai tekstiviestillä puh. 0440474305. Alle 24h perutuista tunneista peritään täysi maksu. Jos ryhmään jää liian vähän ratsastajia (alle 4), tunti voidaan perua, yhdistää päivän muihin tunteihin tai pitää pienryhmätuntina, jolloin peritään pienryhmätunnin mukainen tuntihinta. Käytännöstä sovitaan aina jokaisen ryhmän kohdalla erikseen.

Vakuutukset ja turvallisuus

Ratsastajat eivät ole vakuutettuja Ratun talli puolesta, joten suosittelemme Liedon ratsastajat ry:n tai muun ratsastusseuran jäsenyyttä. Ratsastusseuran jäsenenä saat mm. tapaturmavakuutuksen, Hippos-lehden sekä muut Suomen Ratsastajainliiton jäsenedut.

Kaikilla ratsastajilla kypärä kuuluu pakollisiin varusteisiin. Jos sinulla ei ole omaa kypärää, saat tallilta lainakypärän. Suosittelemme myös turvaliivin käyttöä. Jalkineiksi kannattaa valita kengät, joissa on vähän korkoa. Tallilla on myös muutama turvaliivi sekä ratsastuskenkiä lainattavissa.

Huomioitavaa

Hevostemme terveys ja hyvinvointi on meille hyvin tärkeä asia. Meillä hevoset ruokitaan säännöllisesti alkaen aamulla klo 6 ja illan viimeiset heinät ne saavat klo 22. Lisäksi ne saavat ulkoilla päivittäin tarhassa kaverin kanssa. Sairaita hevosia emme pidä työssä. Mikäli jonkun hevosemme terveys mietityttää sinua, älä epäröi kertoa siitä opettajalle tai tallityöntekijälle. Teemme päivittäin töitä hevostemme hyvinvoinnin eteen, ovathan ne meidän työtovereita opettaessaan kaiken ikäisiä ja tasoisia ratsastajia hevosmaaliman saloihin. Palkaksi näille nöyrille työntekijöille meidän velvollisuutemme on pitää niiden hyvinvoinnista huolta.

Hevosta ei ole luotu kantamaan isoa painoa, ja se voi oireilla vakavasti selkä- ja jalkakivuilla liian ison painon takia. Eri maissa tehdyissä tutkimuksissa on saatu toisistaan poikkeavia tuloksia hevoselle sopivasta painorajasta. Meillä painoraja on hevosen rakenteesta riippuen 15-20% hevosen omasta painostaan. Suurin osa meidän ratsuista painaa 350 – 450 kg eli painorajat vaihtelee 55 – 85 kg välillä. Painorajat on ilmoitettu hevoskohtaisesti.

Hevosen painorajan ylittyessä max. 10% voimme tarjota kevennettyä ratsastusta sisältäen runsasti käyntityöskentelyä, vähän ravia ja laukkaa, mutta ei esteitä.

Yli 90kg painoisille ratsastajille emme valitettavasti pysty tarjoamaan ratsastusmahdollisuutta.

Olethan rehellinen itsellesi ja hevoselle ratsastamaan tullessasi. Ylipainoisen ratsastajan tasapaino ja kehonhallinta on heikompaa, jolloin ratsastus on riskialtista myös ratsastajalle. Hevonen ei välttämättä edes pysty kantamaan turvallisesti liian painavaa ratsastajaa ja saattaa täysin varoittamatta reagoida isosti suureen painoon. Hevonen on saaliseläin ja piilottaa usein kipunsa. Kipeä hevonen voi olla säikky, hermostunut, epäluotettava, vihainen ja jopa vaarallinen. Painorajojen ei siis ole tarkoitus loukata ketään vaan lähtökohtana kaikelle toiminnallemme on niin hevosen kuin ratsastajankin hyvinvointi.

Otathan video- ja valokuvia vain omaa opiskelua varten. Ja ethän julkaise muista henkilöistä kuvia tai videoita ilman heidän lupaansa.