Ratun talli

Ratun talli on ratsastuskeskus Liedossa, 7 km Turusta.
Palveluihimme kuuluu ratsastuskoulu, yksityishevosten tallipaikat, ratsastusvalmennusten järjestäminen sekä ravihevosten valmennus.

 

 

Opettajat

Satu Siikarla

Olen Satu Siikarla. Olen valmistunut Ypäjän Hevosopistolta ratsastuksenohjaajaksi 2009 ja ratsastuksenopettajaksi 2011. Olen tehnyt ratsastuksenopettajan töitä viimeisen 10 vuoden ajan, muun muassa Ypäjän Hevosopistolla, Suupohjan Ratsutallilla ja Siilin Ratsastuskeskuksella. Olen kilpaillut 3-tasolla 120-130cm luokkia.

Opetuksessa keskityn paljon perusratsastukseen ja istunnan opettamiseen. Opettajana olen helposti lähestyttävä, pitkäjänteinen ja kärsivällinen. Esteratsastus ja erilaiset puomiharjoitukset ovat erityisesti lähellä sydäntäni. 2017 valmistuin Fysioterapeutiksi ja Personal Traineriksi. Näiden koulutusten myötä kiinnostus ratsastajien kehonhuoltoon ja oheisharjoitteluun on myös lisääntynyt.

Mari Lahti

Moikka! Olen Mari Lahti. Tieni hevosalalle vei heti peruskoulun jälkeen, kun pääsin opiskelemaan Ypäjän Hevosopistolle. Sieltä valmistuinkin kahteen otteeseen: ensin v. 2013 hevosenhoitajaksi ja vuotta myöhemmin ratsastuksenohjaajaksi. Valmistumisen jälkeen olen kiertänyt erilaisia talleja, tehden sekä hevosenhoitajan että ratsastuksenohjaajan töitä. Vuonna 2017 syksyllä pääsin opiskelemaan Turun yliopistoon luokanopettajaksi ja nyt haaveilen liikunnan ja terveystiedon opettajan papereista.

Hevoshommat eivät ole jääneet tietenkään kokonaan pois, vaan opiskelujen ohessa olen tehnyt koko ajan töitä ratsastustunteja pitäen ja talikon varressa heiluen. Olen kilpaillut 2-tasolla rataesteillä, koulu- ja kenttäratsastuksessa ja minulla on vahva pedagoginen osaaminen. Opetuksessani pyrin käyttämään paljon erilaisia ja mahdollisimman monipuolisia harjoitteita. En halua toimia kuitenkaan pelkkänä “liikenteenohjaajana”, vaan pyrin tuomaan ratsastajien tietoisuuteen tunnin aikana seuraavat asiat: mitä, miksi ja miten tehdään? Uskon vahvasti kannustavaan ja positiivislähtöiseen opettamiseen. Toivottavasti nähdään tallilla!

Karoliina Viikari

Karoliina on ratsastuksenohjaaja monen vuoden kokemuksella.

Jenni Santanen

Olen Jenni Santanen, valmentaja ja kenttäratsastaja. Olen pitänyt useita vuosia valmennuksia omien hevosteni kanssa eritasoisille ratsastajille. Minulla on kaksi suomenhevosruunaa, joilla kilpailen kansallisella tasolla kenttäratsastuksessa.

Opena ilahdun oppilaiden onnistumisista ja oivalluksista. Tykkään teettää monipuolisia tehtäviä niin este- kuin koulutunneillakin.