Ratun talli

Ratun talli on ratsastuskeskus Liedossa, 7 km Turusta.
Palveluihimme kuuluu ratsastuskoulu, yksityishevosten tallipaikat, ratsastusvalmennusten järjestäminen sekä ravihevosten valmennus.

 

 

Opettajat

Satu Siikarla

Olen Satu Siikarla. Olen valmistunut Ypäjän Hevosopistolta ratsastuksenohjaajaksi 2009 ja ratsastuksenopettajaksi 2011. Olen tehnyt ratsastuksenopettajan töitä viimeisen 10 vuoden ajan, muun muassa Ypäjän Hevosopistolla, Suupohjan Ratsutallilla ja Siilin Ratsastuskeskuksella. Olen kilpaillut 3-tasolla 120-130cm luokkia.

Opetuksessa keskityn paljon perusratsastukseen ja istunnan opettamiseen. Opettajana olen helposti lähestyttävä, pitkäjänteinen ja kärsivällinen. Esteratsastus ja erilaiset puomiharjoitukset ovat erityisesti lähellä sydäntäni. 2017 valmistuin Fysioterapeutiksi ja Personal Traineriksi. Näiden koulutusten myötä kiinnostus ratsastajien kehonhuoltoon ja oheisharjoitteluun on myös lisääntynyt.

Mari Lahti

Moikka! Olen Mari Lahti. Tieni hevosalalle vei heti peruskoulun jälkeen, kun pääsin opiskelemaan Ypäjän Hevosopistolle. Sieltä valmistuinkin kahteen otteeseen: ensin v. 2013 hevosenhoitajaksi ja vuotta myöhemmin ratsastuksenohjaajaksi. Valmistumisen jälkeen olen kiertänyt erilaisia talleja, tehden sekä hevosenhoitajan että ratsastuksenohjaajan töitä. Vuonna 2017 syksyllä pääsin opiskelemaan Turun yliopistoon luokanopettajaksi ja nyt haaveilen liikunnan ja terveystiedon opettajan papereista.

Hevoshommat eivät ole jääneet tietenkään kokonaan pois, vaan opiskelujen ohessa olen tehnyt koko ajan töitä ratsastustunteja pitäen ja talikon varressa heiluen. Olen kilpaillut 2-tasolla rataesteillä, koulu- ja kenttäratsastuksessa ja minulla on vahva pedagoginen osaaminen. Opetuksessani pyrin käyttämään paljon erilaisia ja mahdollisimman monipuolisia harjoitteita. En halua toimia kuitenkaan pelkkänä “liikenteenohjaajana”, vaan pyrin tuomaan ratsastajien tietoisuuteen tunnin aikana seuraavat asiat: mitä, miksi ja miten tehdään? Uskon vahvasti kannustavaan ja positiivislähtöiseen opettamiseen. Toivottavasti nähdään tallilla!

Karoliina Viikari

Karoliina on ratsastusksenohjaaja monen vuoden kokemuksella. Karoliinan tunnit ovat perjantaisin.

Jenni Santanen

Olen Jenni Santanen, valmentaja ja kenttäratsastaja. Olen pitänyt useita vuosia valmennuksia omien hevosteni kanssa eritasoisille ratsastajille. Minulla on kaksi suomenhevosruunaa, joilla kilpailen kansallisella tasolla kenttäratsastuksessa.

Opena ilahdun oppilaiden onnistumisista ja oivalluksista. Tykkään teettää monipuolisia tehtäviä niin este- kuin koulutunneillakin.

   

   

Juulia Erkkilä

Olen Juulia ja opiskelen Turun yliopiston opettajankoulutuslaitoksella. Olen ratsastanut lähes koko elämäni ja kotoa löytyy oma talli, jossa tällä hetkellä vain omia hevosia. Hevosalalla olen toiminut useamman vuoden ajan tehden tallitöitä ja nyt myös opettaen – tällä hetkellä on valmistumassa ratsastuksenohjaajan tutkinto opettajankoulutuksen lisäksi. Kenttäratsastus on ollut lajini, mutta olen kilpaillut myös koulu- ja esteratsastuksessa aluetasolla.

Opettajankoulutuksen kautta olen saanut kattavat perusteet opettamiselle. Uskon opetuksen vuorovaikutteisuuteen ja mielestäni oppiminen on jatkuva prosessi, sillä etenkin ratsastuksessa uutta opittavaa löytyy jatkuvasti. Ratsastuksenopetuksessa pidän tärkeänä keskittyä ratsukon yhteistyöhön, hevosmiestaitoihin ja ratsastajan positiivisiin ominaisuuksiin. Oman toiminnan havainnointi ja opettajan ja oppilaan kommunikointi on myös mielestäni tärkeää ratsastajan kehityksen kannalta. Tuntini Ratun tallilla ovat sunnuntaisin, tervetuloa mukaan!

   

Jenni Virtanen

Olen aloittanut ratsastuksen 80-luvulla ja vuodesta 2001 pitänyt osa-aikaisesti ratsastustunteja lähinnä yksityisratsukoille, mutta myös ratsastuskouluissa mm. Rautalammin ratsastuskeskuksella, Naantalin Ratsupihassa ja Illen tallilla. Ratsastuksenohjaajakoulutuksen kävin 2004-2005, mutta näyttökokeista jäi suorittamatta yksi.

Nuorena kilpailin aluetasolla lähinnä esteitä, mutta viimeiseen 20 vuoteen en ole käynyt kuin muutamissa harjoituskilpailuissa kokemattomille hevosille kisapaikkoja näyttämässä. Hevosten parissa olen työskennellyt pätkiä useammassa eri maassa ja omia talleja pitänyt yhteensä kymmenisen vuotta. Omia hevosia on välillä ollut jopa 11 kpl koska harrastuksenani on ollut kasvatustoiminta, mutta nykyisin omistan enää yhden 3-vuotiaan omakasvatin.

Olen kiinnostunut etenkin ratsastajan ja hevosen kehonhallinnasta (mm. useita CR-kursseja) ja minulle on tärkeää suoritusten parantamisen keskellä pyrkiä säilyttämään ratsastuksen ilo kaikille osapuolille.

Jenni sijaistaa muita opettajia.