Ratun talli

Ratun talli on ratsastuskeskus Liedossa, 7 km Turusta.
Palveluihimme kuuluu ratsastuskoulu, yksityishevosten tallipaikat, ratsastusvalmennusten järjestäminen sekä ravihevosten valmennus.

 

 

Ratsastustunnit


Ratsastustuntien varauskalenteri


Ratsastustuntien sisällöt

Takaisin ratsaille
Onko nuoruuden ratsastusharrastus alkanut uudelleen kiinnostamaan? Et halua kuitenkaan mennä alkeiskurssille, koska uskot, että et tarvitse taluttajaa, mutta alkuun kertausta perusasioissa. Silloin takaisin ratsaille on sinulle oikea tunti. Siellä aloitetaan perusasioiden kertauksella, mutta edetään alkeiskurssia nopeammassa tahdissa.

Alkeiskurssi
Alkeiskurssi on tarkoitettu ratsastusta aloittaville. Ikäraja alkeiskurssille on 7 vuotta. Tuntiin kuuluu 30 min hevosen hoitamisen ja varustamisen opettelua ja 30 min ratsastusta. Ratsastustunneilla on mukana taluttaja, josta luovutaan kunkin ratsastajan taitojen kehittymisen mukaan.

HUOM! Koronarajoitusten vuoksi emme harjoittele alkeiskurssilla hevosen hoitoa. Tallin henkilökunta varustaa lapsille ratsut valmiiksi ja tämän jälkeen on ratsastusta 45 min. Lähikontaktien välttämiseksi lapsilla tulee olla avustaja omasta lähipiiristä taluttamassa ja avustamassa selkäännousussa ym.

Jatkokurssi
Jatkokurssi on tarkoitettu aloitteleville ratsastajille, jotka kuitenkin pärjäävät jo ilman taluttajaa. Jatkokurssilla tehtäviä tehdään käynnissä ja ravissa sekä harjoitellaan laukaamista.

Lasten helppo C ja B
Lasten tunnit ovat alle 15-vuotiaille tarkoitettuja yleistunteja. Helppo C -tunneilla tehdään tehtäviä käynnissä, ravissa ja laukassa sekä hypätään pieniä esteitä. C-B tasoisella tunnilla tehtävät ovat vähän C-tunteja vaativampia.

Junnutunnit
Junnutunnit on tarkoitettu lasten tunneilta “ulos kasvaneille” ratsastajille, jotka kuitenkin kaipaavat hieman nuorekkaampaa menoa, kun perus yleistunneilla on tarjolla.

Yleistunnit
Yleistunnilla harjoitellaan niin koulu- kuin esteratsastusta. Tuntien aiheet on jaettu neljän viikon jaksoihin: kaksi viikkoa koulutunteja, kolmantena puomitunti ja joka neljäs viikko hypätään esteitä. Yleistunnit on jaettu kahteen eri tasoryhmään.

Estetunnit
Estetunneilla hypätään esteitä, tehdään puomi- ja kavalettiharjoituksia sekä sileällä työskennellessä tehdään esteratsastusta tukevia tehtäviä. Jokaisella tunnilla ei hypätä. Estetunnit on jaettu kahteen ryhmään -alle ja yli 60cm.

Koulutunnit
Koulutunneilla tehdään sileällä työskentelyn lisäksi kouluratsastusta tukevia puomi- ja kavelettiharjoituksia. Tunneilla voidaan joskus myös hypätä pieniä esteitä.

Sennuryhmät
Sennuryhmät on nimensä mukaisesti aikuisille suunnattuja yleistunteja. Tunnit koostuu koulu- ja puomitunneista. Ryhmän toiveet huomioiden voidaan joskus myös hypätä pieniä esteitä.

Valmennukset ratsastuskoulun hevosilla
Tallilla järjestetään säännöllisesti sekä este- että kouluvalmennuksia. Osallistuakseen valmennuksiin ratsastuskoulun oppilaalla tulee olla kaksi viikkotuntia, josta toinen on yleis- tai koulutunti. Halutessaan voi valmennusviikolla jättää toisen ratsastuskoulutunnin ratsastamatta.